Предимствата от един час повече сън на ден

dormir una hora mas

Проблемите със съня са една от световните здравни тревоги тъй като липсата на време за почивка е свързана с увреждания в когнитивната система. 

Въз основа на различни проучвания е от съществено значение да се установят здрави навици и стандарти за сън, за да се подобри здравето на хората.

Всеки ден биологичният часовник ни казва, че времето за лягане е дошло. Експертите показват, че качествения сън започва приблизително два часа след началото на производството на мелатонин, което се случва, когато започва понижаване на телесната температура и нарастващата фаза на температурата на дисталната кожа.

От друга страна, краят на съня възниква около два часа след началото на възходящата фаза на централната температура и се свързва с намаляването на температурата на дисталната кожа и спирането на секрецията на мелатонин.

Важно е да установите графика на съня, да лягате и ставате винаги по едно и също време, защото помага да спите по-добре. Това трябва да се спазва дори и по време на празниците, за да се предотврати разликата с ежедневната почивка.

Експертите посочват, че е открита връзката между краткотрайния сън и наличието на дневна умора, психомоторно увреждане, злополуки, влошаване на физическото и психическото здраве и лошо академично или професионално представяне. Поради тази причина, спане с един час повече на ден ще подобри значително здравето на населението.

Всъщност е доказано, че лишаването от сън е рисков фактор за сериозни заболявания като диабет, рак и сърдечно-съдови заболявания. Доказано е че има връзка между нарушенията на съня и риска от сърдечен удар или удар в дългосрочен план.

Share

Най-продавани

bella-blyan9
14,95 лв
Размер:
ramka-11
102,00 лв
Размер:
ramka-11
102,00 лв
Размер:
vazglavnica-fresh6
21,00 лв
Размер:

Магазини

Петрич

ул. Кап. Никола Парапанов 16

тел. 0890500202

 

Сандански

ул. Първи Май 40

тел. 0887500202

Top