Как ни се отразява лошия сън?

efectos dormir mal

Като цяло си лягаме много късно, защото не можем да пропуснем новата серия на любимия ни филм или защото с таблета изглежда, че сънят никога не идва. 

На следващата сутрин трябва да сме на 100% и да станем рано сутринта. И така ден след ден ... чакайки уикенда да "възстанови" изгубения сън.

Световната Здравна Организация препоръчва да спим между 7-8 часа, за да се насладим на добро физическо и психическо състояние. Затова хората, които спят по-малко от 5-6 часа не само че не се представят добре през деня, че са с намаляла концентрация и повишен риск от инциденти ... но се натрупват точки за тяхното здраве, които стават по-зле с години. Тъй като нещата, които са свързани с "възстановяването" на повече сън в неделя, са напълно неверни: часовете, които не са спани, никога не се възстановяват. И един организъм, който почива малко и лошо, страда от промени, които дори и да останат незабелязани, с времето те стават очевидни. Освен това те могат да причинят заболявания. Най-често срещаните са:

-Диабет. При лош сън тялото не може да преработва глюкозата правилно, така че нивото на кръвната захар се покачва.

-Прекалена пълнота. Тези, които спят по-малко от 6 часа, произвеждат повече грелин (гладния хормон), което увеличава апетита и са по-податливи на ядене на храни с по-висок калориен прием.

- Остеопороза. Някои изследвания потвърждават, че малко сън може да причини недостиг на костна минерална плътност, което увеличава възможността за фрактури.

В обобщение, добрият сън ни позволява да се радваме на добро здравословно състояние като цяло. Добрата почивка ни позволява да живеем по-дълго и по-добре.

Share

Най-продавани

bella-blyan9
14,95 лв
Размер:
ramka-11
102,00 лв
Размер:
ramka-11
102,00 лв
Размер:
vazglavnica-fresh6
21,00 лв
Размер:

Магазини

Петрич

ул. Кап. Никола Парапанов 16

тел. 0890500202

 

Сандански

ул. Първи Май 40

тел. 0887500202

Top