Loader

Черен списък на храните, които не трябва да приемаме преди лягане

Черен списък на храните, които не трябва да приемаме преди лягане

evitar alimentos

Последните проучвания заключават, че това, което ние приемаме  преди лягане може пряко да повлияе на способността ни да попаднeм в ръцете на Morfeo. Затова, ние споделяме с вас  черния списък на храните, които не трябва да приемате преди лягане, ако искате да спите свободно:

  1. Кофеин: има стимулиращ ефект, който се усеща в тялото до 10 часа след последната чаша кафе, която сте приели, така че не е препоръчително след 5 часа след обяд.
  2.  Мастни храни: сладолед, пържени храни и бургери причиняват бавно и трудно храносмилане, което може да предизвика киселини в стомаха и ощетяване на качеството на нашата почивка.
  3. Кашкавал: някои кашкавали с високо съдържание на тирамин не се препоръчват, тъй като това алармира тялото и в някои случаи  може да причини главоболие.
  4. Алкохолни напитки: дори ако мислите, че едно питие може да помогне за приключване на деня по релаксиращ начин, но също така има способността да  предотврати влизането на мозъка в по-дълбоките фази на съня за една качествена почивка.
  5. Пикантни храни: пикантните подправки могат да причинят стомашно разстройство или да повлияят на температурата на кръвта, не са най-добрият вариант, за завършек на деня. Опитайте се да вземете храни, богати на триптофан, ще ви помогне да спите като бебе.