Loader

Дишащи Матраци

Дишащи Матраци

3d

Транспирацията на матрака е един от най-важните фактори, които трябва да се вземат под внимание. 3D покритията помагат да се подобри тази транспирация.

Човешкото тяло отделя водни пари. Когато спим, ако тези пари не се разсеят, ще се натрупа влага в матрака. Основните отрицателни ефекти са, от една страна, хигиенични, тъй като ние ще допринесем за разпространението на акари и от друга страна, загуба на комфорт, тъй като ще натрупаме прекомерна топлина, когато спим.

Към средата на последното десетилетие производителите ма матраци са насочили вниманието си към материал, използван от някои престижни автомобилни марки. Един вид вътрешно одеяло на гърба на шофьора, което позволява по-голяма вентилация на гърба.

Този тип одеало се състои от две перфорирани повърхности, свързани от много фини и високо устойчиви нишки. Постигнатият ефект е, че при поддържането на гърба нишките, които се свързват към двете повърхности, не им позволяват да се обединят, създавайки камера, която позволява свободно движение на въздух и също така на изпаренията.

Прилагането на тази техника в матраците не е трудно.

В началото, матракът бил покрит с гумени ленти, поставени върху него. В днешно време не е лесно да ги намерите, освен в някои случаи при матраци за детски креватчета.

По-късно този тип 3D тъкани са включени в производството на матрака. Не е нормално да го намирате в горния слой на матрака, а в страничната лента или в долната страна на матрака. Това, че те не се използват в горната част, което би било най-ефективно, се дължи на факта, че усещането, което се получава, когато лежим, е нещо странно и може да ни притеснява.

В Матраци Дескансо много от продуктите включват този материал, тъй като дишането е един от факторите, които най-много ни засягат.