Loader

Добра хигиена на съня

Добра хигиена на съня

sueño3

Ако страдате от проблеми със съня, от съществено значение е да се адаптират някои навици преди лягане за да се постигне добър сън:

1. Задайте график за лягане и събуждане. По този начин ще свикнете тялото  да си почива, без да се разсейва по това време.

2. Отпуснете се преди да си легнете. Извършване на йога рутинни за спане, слушане на успокояваща музика или да се насладите                ароматерапия са дейности, които водят до намаляване на стреса или тревога от деня.

3. Избягвайте дрямки след 3 часа следобед. Добре е да  почивате 15 минути на ден, но го правете по обяд, защото ако го направите                   късния следобед,  то ще бъде по-лесно да имате безсъние и да не може да заспите през нощта.

4.   Създайте  пространство в спалнята си, което да е удобно и релаксиращо. Мястото, където спите трябва да е удобно и комфортно. Използвайте качествени завеси, матраци и възглавници, които да отговарят на вашите нужди.

5. Избягвайте тежки храни на вечеря. В идеалния случай да се яде нещо леко два часа преди лягане като се избягва алкохол, цигари и кофеин.

6. Намерете разсейване. Ако не можете да заспите и се въртите в леглото, най-добре е да  станете и да излезете от стаята, за да пиете вода,  да почетете малко или да се разходите в хола и да се върнете уморен в леглото си.

Обърнете внимание на тези съвети и подобрете качеството на съня си още днес. Да не забравяме, че един добър матрак е от съществено значение за постигане на това.