Loader

Имате ли нужда от период на адаптация към новия си матрак?

Имате ли нужда от период на адаптация към новия си матрак?

colchon viejo

Когато нашите клиенти  питат на колко време трябва да си сменяваме матрака ние препоръчваме да се прави смяната на 8-10 години, защото след този период е възможно матрака да загуби някои от характеристиките си като хигиенни или комфорт.

Това дори може да засегне неговата функция да осигурява качествена почивка на спящия.

Със сигурност, ако обмисляте да сменявате матрака е възможно да почивате вече около 10 години на него. Периода за смяна на матрак не е фиксиран за различните случаи, това зависи от качеството на почивка, дали матрака на който спите ви дава необходимата степен на комфорт  от който се нуждаете за едно добро възстановяване всяка вечер. Вашият матрак ще ви изпрати сигнали, които ще ви покажат че е дошло времето за смяната му.

С настъпването на този момент вашето тяло е свикнало да спи върху една повърхност и когато я смените с нова е възможно в някои случаи периода на адаптация на новия  да продължи известно време.

Когато търсите нов матрак често възникват някои въпроси, като например: Дали ще спя добре на новия матрак? Ще харесам ли усещането? Ще ми предложи ли почивката, от която се нуждая? Дали това ще е качествен продукт? Ще оправдае ли очакванията ми?

За да успеете с избора е важно да се консултирате с експерти в областа на почивка и сън за да изберете матрака, който да отговаря на вашите нужди.

Повечето хора се адаптират към новото усещане бързо през първите няколко нощи, но е възможно други да изпитват странно чувство особено ако сменявате пружинен матрак с матрак от мемори пяна. Постепенно това усещане ще изчезне и матрака ще се адаптира към тялото ви.

Някои проучвания показват, че тялото се нуждае от период на приспособяване от 21 дни за всеки нов навик.

При закупуване на матрак, е важно да изберете такъв, който  предлага гаранции и  необходимите сертификати за качество.

Ако мислите за смяна на матрака и имате въпроси за това кой е идеалния матрак за вас, ние ще сме доволни да ви помогнем.