Loader

Как да спим с покачването на температурите

Как да спим с покачването на температурите

calor

Температурите се повишават. Лягате си и се въртите в леглото опитвайки се да заспите с отворени прозорци, очаквайки да духне вятър , който да ви разхлади… но минават часове и безсънието се е хванало за вас.

Дори и да мислите че климатика може да бъде единственото  решение, съществуват много алтернативни опции, които могат да ви помогнат  да подобрите почивката през това лято.

На първо място, уверете се, че вашата  спалня е хладна в момента на лягане. Можете да пуснете щори или тента.

Освен прозореца на спалнята отворете друг, който не е изложен на слънце, за да генерира поток от въздух.

Избягвайте електронни устройства вътре в спалнята, тъй като те обикновено  излъчват топлина. По същия начин, опитайте се да не използвате лампи.

В края на деня, опитайте се да не взимате топла храна, тъй като това ще накара организма да се адаптира и да генерира повече топлина. Алкохолните напитки не се препоръчват, тъй като те влошават качеството на нашата почивка. Заложете на  леки и свежи вечери като салати, …

Друг трик е да си замразите чаршафите. Да, правилно сте прочели, замразяване на чаршафите. Сложете ги в найлонов плик за да ги защитите и ги вземете  преди лягане. Това ще ви даде усещане за прохлада, която няма да продължи прекалено, ще ви облагодетелства за по-бързо  заспиване. Освен това, по отношение на постеля, винаги търсете аксесоари за вашия матрак от висококачествени материали като памук, който ще осигури необходимото дишане.

Ако спите с пижама, винаги търсете пижами изработени от памук.

Въртене и въртене в леглото може да генерира нервност и стрес. Това няма да ни помогне да заспим. За да избегнете това, обърнете внимание на тези съвети за медитация и техники за релаксация преди лягане.