Loader

Най-добрата възглавница за спане по корем

Най-добрата възглавница за спане по корем

boca

Възглавницата е основен артикул, който пряко влияе върху качеството на ежедневния сън.

Използването на възглавница, която не отговаря на вашите нужди, може да причини шийни проблеми, дискомфорт в областта на врата, гърба и раменете. Освен това заспиването може да се окаже не лека задача.

На пазара ще намерите много възглавници от различни материали и форми. Днес ние се фокусираме върху тези, които спят по корем.

Ще започнем, като посочваме, че сънят по корем не е най-препоръчителната позиция за сън. Спането по корем може да бъде вредно за гърба и шията поради натиска върху тези области на тялото. Спането, възприемащо тази позиция, обикновено се свързва с трудности при заспиването и лошото качество на сън. Както знаем, почивка с лошо качество може да доведе до проблеми със здравето.

Въпреки че не е най-препоръчителната поза за тези неудобства, използването на възглавницата и след няколко съвета можем да намалим дискомфорта, който може да се появи. Ако сте един от тези, които спят по корем, разберете коя е най-добрата възглавница, като прочетете тази публикация.

В тези случаи хората, които спят по корем, изискват много малко подкрепа, затова е важно да се избере плоска мека възглавница.

Що се отнася до материала, експертите препоръчват да се заложи на материали като влакна. Този тип възглавници са меки и предлагат средна твърдост. Възглавниците от влакна ще станат най-добрият ви съюзник за заспиване и добра хигиена на съня.