Loader

Най-добрия матрак от мемори пяна

Най-добрия матрак от мемори пяна

Трябва да спим в правилна позиция, за да избегнем болки и болести. Трябва да избягваме да спим по корем.

Без да забравяме, че през нощта тялото ни  променя позицията си няколко пъти, се счита, че да спим по гръб ще бъде правилният избор. Спането на една страна в ембрионална поза, също се смята за адекватно.

 

Спането по корем не се препоръчва, тъй като това положение не спазва принципите на физиологичното изкривяване на гръбначния стълб, тази позиция може да предизвика болка в шията, мускулни спазми и липсата на добра почивка.

Необходимо е да се подчертае голямото значение на добър матрак, който не трябва да бъде нито твърд  нито много мек,  така че когато спим на една страна или по гръб, да се гарантира добра адаптация към гръбначния стълб и врата.

За да се оцени качеството на матрак от мемори пяна, трябва да имате предвид следното:

* Пяната да диша добре,, и за това трябва да има големи пори и свързани помежду си. (плътност от 50, 55 кг / m3 или по-малко)

* Устойчивостта да бъде оптимална за да може бързото възстановяване да ни позволи бъро движение. (с висока плътност адаптацията и възстановяването са много бавни)

*  Адаптивността и гъвкавостта да ни позволяват да се запази тялото в правилна позиция, разпределяйки  налягането правилно.

*  Разликите в температурата от зимата към лятото да не променят внезапно твърдостта. (С много висока плътност 85-95 кг / м3 през зимата ние ще спим върху много твърда повърхност) ( ще трябва да климатизираме матрака, за да можем да спим)

Най-добрият матрак е този, който най-добре се адаптира, най-добре се възстановява, повече диша, по-добре разпределя налягането и се адаптира на контура на тялото.