Loader

Олекотена завивка или одеяло?

Олекотена завивка или одеяло?

Всяка година, с настъпването на  ниските температури, си задаваме един и същ въпрос: какво е по-добре, да спим с одеяло или с олекотена завивка?

 

Къде се раждат по-малко акари, кое ме кара да се потя повече, кое поддържа топлината по-добре …?

С настъпване на студената вълна, ние от Матраци Дескансо предлагаме да отговорим на вашите въпроси, така че да ви дадем нужния тласък, за да изберете най-подходящия вариант за вас.

Когато говорим за хигиена, винаги се препоръчва да се сменява калъфа на олекотената завивка, на възглавниците и чаршафа веднъж или два пъти седмично. Въпреки това, с одеялата това става малко по обратен начин: те трябва да се перат веднъж годишно, и не по какъвто и да е начин, защото всъщност те не могат да бъдат поставени в пералната. Нормалното е да ги занесем на химическо чистене, за сухо почистване, но у дома също можете да го направите. Разбира се: трябва да го направите на ръка, с неутрален сапун, след което да ги оставите във вода за няколко часа и да се отцедят без триене и т.н.

Акарите са пълни фенове на леглото ни, но ако могат да изберат, предпочитат да го правят на естествена материя като вълна. Следователно, този тип тъкан е много по-податлива на отглеждане на акари от олекотената завивка, чието покритие обикновено е памук в повечето случаи. И се пере по-често.

Олекотените завивки са направени да дишат по-добре от всеки друг материал. Всъщност това е най-добрата естествена и дишаща изолация, която съществува. Срещу това са одеяла от вълна, които, въпреки че те затоплят много бързо, не са направени дишащи.

С цялата тази информация, както е във всичко, зависи от вкуса на всеки един. Най-голямата черта на одеялото е, че ви позволява да спите „притиснати“ и много топло. Ако сте един от тези, които обичат да спят с тежест върху себе си, одеялото е за вас. Но има и други, които предпочитат да се движат свободно в леглото, така че олекотените завивки са за тях. Да не говорим за времето, което е необходимо, за да се приготви леглото с одеяло, чаршафи и покривало, и малкото време, което отделяме за олекотените завивки. Това е лукс!