Loader

Сънят по време на ваканция

Сънят по време на ваканция

dormir

Когато дойде дългоочакваната ваканция и е време да пътуваме.

Така, ние  ще спим далеч от дома и това не е толкова лесно, колкото изглежда за някои хора. В някои случаи, спането на друго легло, различна спалня… може да затрудни нашата почивка. Ако сте един от тях, не се отчайвайте.

Важното е да се идентифицира проблема и да се изпълнят техники, които да го разрешат. Но защо страдаме от безсъние по време на ваканция?

Ваканциите представляват радикална промяна в нашето ежедневие: не ходим на работа, променя се режима, сбирки с близки и приятели, дълги пътувания… Освен това, не сме  у дома, така че сме сменили стаята, следователно и матрака.

По време на ваканция хората също се нуждаем от спокойна среда и постоянно ежедневие за да почиваме и спим правилно. Ако имате проблеми със съня, когато сте на почивка, така е защото се променя ежедневието, нарушавайки баланса на ритъма на тялото.

Някои навици, като например часът в който си лягаме, трябва да останат, доколкото е възможно по време на ваканция.

За да постигнем това, ние ще споделим с вас някои съвети, за да спите по-добре това лято.

Както  коментирахме, ежедневието е от основно значение. Някои хора имат свои собствени навици преди да си легнат. Тези навици са по свой вкус, но важното е да бъдат винаги едни и същи дейности и в един и същ ред. Например: ходене в продължение на 15 минути, измиване на зъбите, измиване на лицето и в леглото.

Без значение какви навици измисляте, това което има значение е да ги  поддържате по време на  ваканцията за да се подготви тялото и да усеща, че е време за сън.

По същия начин, въпреки да знаем, че по време на ваканция това е трудно да се постигне, поддържането на график за лягане и ставане ще подобри  качеството на съня.

От друга страна, възможно е матрака, където спите по време на ваканция да не отговаря на вашите нужди и това може да е причина да се събудите уморен.

За да се намалят тези ефекти, можете да вземете своята възглавница от мемори пяна за пътуването си.