Loader

“Уморен съм, но не мога да заспя. Какво мога да направя?”

“Уморен съм, но не мога да заспя. Какво мога да направя?”

no dormir

Наистина е трудно да се спи достатъчно с темпото на живот, който водим. 40% от населението признава че отпочива по-малко от 7 до 9 часа на денонощие, време, препоръчано от специалистите за водене на здравословен начин на живот.

 

В допълнение, повечето от възрастното население страда от безсъние в някакъв момент от живота си. Някои проучвания показват, че до 15% страдат от това разстройство на съня периодично, причинявайки сериозни проблеми.

Въпреки, че няма перфектна формула, за да се спи като бебе всяка нощ, днес ние имаме някои стратегии, които можете да приложите, за да получите по-добър сън:

1. Не се престаравайте. Ние знаем, че лежейки в леглото без да можем да заспим може да стане много разочароващо. Ако не можете да спите и поглеждате часовника отново и отново, това може да генерира негативни емоции като страх, което няма да ви помогне да заспите по-лесно. Ако не можете да заспите в продължение на повече от 20 минути, някои експерти препоръчват дори да се стане от леглото и да се направи нещо по-различно (да не се използват смартфони, таблети или гледане на телевизия).

2. Технически практики за релаксация. Когато дойде момента да легнете в леглото, затваряте очите си и не сте в състояние да заспите, е възможно тялото ви да генерира хормони, които ви карат да изпитвате чувство на безпокойство. Както бе споменато в предишната точка, това няма да помогне на вашата почивка. За да спите като съсел, е препоръчително да се практикуват някои методи за релаксация като медитация, които могат да бъдат много положителни.

3. Обърнете внимание на средата, в която почивате. Обърнете специално внимание на нейната температура, особено през зимата. В много случаи ние прекарваме  с отопление и ако това се случи, ние знаем, че най-лошият враг на съня е топлината. Търсете идеалната температура за вашата почивка. Тъмнината и липсата на шум  също са ключови фактори.

4. Смятате ли, че спите на правилния матрак? Леглото ще бъде мястото, където прекарвате повече часове през денонощието, между 7 и 9 часа всяка нощ, така че трябва да се обърне специално внимание на момента на покупка. Търсете качествен матрак, който да отговаря на вашите нужди за дълбок и спокоен сън.