Loader

Видове възглавници

Видове възглавници

Видове Възглавници

Добрият матрак гарантира качествена почивка, но често се обръща малко внимание на възглавницата ¡ голяма грешка!

Възглавницата трябва да е удобна и да помага за поддържане на гръбначния стълб в правилна позиция всяка нощ, за да се предотврати липсата  на хронична  почивка и  болки в гърба и врата .

Видът на пълнежа е определящ фактор при избора на възглавница. С цел да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и ви позволява да получите  сън в правилната позиция, въз основа на вашите анатомични характеристики, ще опишем различните видове възглавници за вашия избор.

 

Фибри: Пълнежа е бикновено от полиестерни кухи влакна, меки на допир и устойчиви. Влакната позволяват преминаването на въздух във вътрешността и улесняват изпаряването на влага, което ги превръща във възглавници хигиенични и дишащи избягвайки лоши миризми. Също някои от тях имат антибактериална и антиакарна обработка.

vazglavnica fibra1

Мемори Пяна:  Възглавниците от мемори пяна (познати още като memoryfoam) се произвеждат от високоеластична пяна с висока плътност, материалът реагира на температурата, облекчава налягането на шията, благоприятства за кръвообръщението. Основното им предимство е, че перфектно заемат формата на тялото.

vazglavnica memoy

Латекс:  Латексовите възглавници са изработени от екологични и естествени материали, които предлагат меко и приятно на допир усещане. Тези възглавници изискват специални грижи за разлика от възглавниците от фибри и възглавниците от мемори пяна, тъй като това е материал, който трябва да бъде постоянно проветряван. В латекса не се натрупват микроби, той е дишащ, екологичен, гъвкав и не губи твърдост с течение на  времето.

vazglavnica latex

Гел:  Тези възглавници са предназначени за хората, които се нуждаят от голяма адаптивност и се потят по време на сън. Това е възглавница от мемори пяна но с една особеност, прибавен е слой гел от едната страна за да се постигне свежест и понижаване на температурата. Спадът на температурата намалява появата на пот и осигурява облекчение.

vazglavnica gel

Гъши пух/пера:  Естественият пълнеж е перушина, пера или смес от двете. Перушината и перата са различни. Перушината е пухкавата изолация под перата, които поддържат гъските топли Този тип възглавници са  едни от най-удобните, тъй като осигуряват добър баланс между трърдост и мекота и се адаптират добре към формите на тялото.

vazglavnica puh