Loader

За по-добър сън

За по-добър сън

Лягаш си, минава половин час, един час, два, три … И нищо, никой не заспива.

Отпусни се, не си единственият. Този проблем е много, много често срещан. Всъщност, малко хора са в състояние да заспят бързо.

Ако искате да спите по-добре, прочетете внимателно:

1 – Преброяването на овце не върши работа. Не, всъщност се отразява зле. Мислите, че може да ви помогне и, ако не постигнете целта си, ви кара да се чувствате още по-нервни.

2 – Методът на задържане при дишане действа. Има дихателно упражнение, наречено 4-7-8, което е ефективно. Методът е да дишате по определен начин за да се опитате да се отпуснете и да си почивате. Техниките за релаксация винаги са подходящи за сън.

3 – Не си лягайте, ако не ви се спи. Независимо колко силно се опитвате, няма да се получи … Така че, не си лягайте, ако не чувствате че ви се спи, защото единственото, което ще направите, е да се разсъните и в дългосрочен план това е по-лошо.

4 – Два часа преди заспиване се подгответе за това. Препоръчваме да се опитате да избегнете дейности, които ви притесняват, дискусии и използването на екрани. Ако направите някое от тези неща, преди да заспите, е по-вероятно да ви е трудно да заспите.

5 – Избягвайте стимуланти, правете упражнения редовно, яжте добре … Тези съвети са по-очевидни, но винаги се казва, това ще бъде нещо. Спортът ще ви дойде много добре. И това, да се откажете от кофеина също е положително.

6 – Спете върху добър матрак. Ако не почивате на добра основа, която отговаря на вашите нужди, качеството на вашия сън ще намалее. Освен това, не само може да причини безсъние, но може да окаже и физически дискомфорт.

Ако търсите добър матрак от мемори пяна, във Матраци Дескансо ще намерите идеалния матрак за Вас.

Вече знаете, тази вечер си спомнете всичко това, защото е важно да се погрижите за качеството на съня си. Ако не го направите, вероятно ще се чувствате много уморени и с оплаквания цял ден.