Loader

Защо имаме болки в кръста

Защо имаме болки в кръста

espalda

Смятате ли, че често страдате от проблеми в гърба? Знайте, че не сте сами в това, среща се по-често, отколкото си мислим.

Да, това е често срещан проблем. Но ние не трябва да се примиряваме да търпим този дискомфорт, защото малки промени всеки ден могат да постигнат големи подобрения в здравето ни.

Начинът на живот, който водим, дълги дни в офиса, седнали пред компютъра, дългото шофиране по пътищата … може да причини известен дискомфорт на гърба ни. Те обикновено в много случаи са отговорни за проблеми свързани със съня, като безсъние. В допълнение, матрак прекалено мек или прекалено твърд, няма да даде адекватна опора на гръбнака, , влошавайки  болката в гърба ни.

Ако се събудите сутрин с болки в гърба, със сигурност не спите върху правилната система за почивка. Най-важният фактор на всички, матракът трябва да осигури необходимото ниво на твърдост съчетана с максимално ниво на адаптивност за елиминиране на точките на налягането в шийната и лумбална зона.

Дали матрака, върху който спите потъва прекалено всеки път, когато си лягате? Или е по-скоро като дървена повърхност? При избора на матрак, търсете този, който отговаря на вашите нужди за да може тялото ви да получи идеалната позиция на сън.

Друга причина, поради която можете да изпитвате болка в гърба е позата, в която спите. Това може да повлияе значително на качеството на съня и следователно, цялостното здраве.

Ако спите по гръб, препоръчително е да се използва твърда възглавница под коленете, за да се получи естествена поза и правилна поддръжка. Естествената извивка между  врата, раменете и главата ще я осигури възглавницата под главата.

Кокато се спи по корем, не се препоръчва, защото тази поза не е подходяща за спане, ако го направите, не забравяйте да изберете ниска възглавница и не прекалено твърда. Лошата поза по време на сън може да доведе до болки при събуждане и в продължение на целия ден.

Препоръчано от повечето експерти е странично положение. В случай на бременност, винаги на лявата страна.

Във всички случаи  търсете възглавница, която отговаря на вашите нужди, защото в зависимост от морфологията, всеки човек има нужда от различна възглавница.